Rengöra madrasser på ett effektivt sätt

Minst en gång per år är det dags att storstäda hemmet. Då kan du damma, slänga skräp, sortera och rengöra sånt som du vanligtvis inte rengör under veckostädningen. Något som ofta glöms bort är att rengöra madrasser. Sängens mjuka och sköna madrasser kan lätt bli fläckiga, därför är det viktigt att rengöra de på rätt sätt.

Rengöra madrasser på egen hand

Madrasser kan få fläckar av urin, blod, mat, drickor eller liknande. Det är lätt hänt att fläckar går igenom lakanen och sugs in i madrassen. Lika lätt är det dock att rengöra madrasser från dessa fläckar – det gäller bara att veta hur man gör det på bästa sätt.

Om du madrass har fått fläckar kan du försöka att rengöra den själv. Det blir ett billigt sätt att städa på och de flesta fläckar brukar med lite jobb gå att få bort. Ett klassiskt knep är till exempel att strö potatispulver på fläcken som suger åt sig vätska eller bikarbonatspulver som suger åt sig dålig lukt.

Storstädning och professionell rengöring

För att bli av med damm och annat är det bra att dammsuga din madrass regelbundet. Det är nämligen mycket smuts som samlas på madrassens tyg. Lägg gärna ut madrassen i solen. Då får den både fräsch luft och desinfekteras av solens varma strålar.

Om du har alldeles för svåra fläckar på madrassen kan du alltid be professionella städare om hjälp. Att rengöra madrasser kan nämligen vara svårt. Ofta är de nämligen både stora, tunga och otympliga. Om du behöver hjälp med madrassrengöring eller någon annan typ av storstädning kan du alltid kontakta oss. Våra städare på I-shine utför storstädning av alla typer och kan det mesta inom städning.