Kontorsstädning ger effektivare medarbetare

Det är inte bara hemmet som måste städas regelbundet, utan även alla kontor och arbetsplatser runt om i landet. Med ett rent och fräscht kontor ökas effektiviteten och glädjen hos medarbetare. En bättre arbetsmiljö är helt enkelt väsentligt för att alla medarbetare ska vara glada och må bra på jobbet.

För kontorsstädning är det vanligt att anlita en städfirma som regelbundet kommer och rengör lokalerna. Många har stora kontor, eller vill helt enkelt inte själva lägga ner viktig arbetstid på att städa. Om du har ett kontor som behöver städas så kan våra erfarna städare hjälpa dig.

Städningen är extra viktig på vinterhalvåret

Rena och fräscha lokaler resulterar i en välmående personal. Papperskorgar behöver tömmas, golven behöver dammsugas och kök samt badrum måste rengöras regelbundet. Beroende på hur många anställda som rör sig på er arbetsplats rekommenderar vi att en kontorsstädning utförs varje dag eller någon gång per vecka.

Med en daglig kontorsstädning kommer ert kontor aldrig att hinna bli riktigt smutsigt utan hålla en jämn hygiennivå. En daglig städning är speciellt viktigt på vintern då extra mycket smuts och grus dras in under skorna.

4 tips för ett mindre stökigt kontor

I en kontorsstädning bör allmänna ytor, kök och badrum rengöras. Ibland behövs även fönsterputsning och rengöring av entrémattor. Du kan själv bestämma vad som ska städas och hur ofta det ska ske. Vi ser till att städningen utförs efter dina önskemål och lämnar alltid ditt kontor skinande rent.

För att hålla ditt kontor renare och mindre stökigt kan du tänka på följande:

  • Undvik onödigt plotter som måste dammas av – ju fler saker som står framme desto stökigare upplevs kontoret.
  • Ha många papperskorgar och töm dessa varje dag
  • Använd en rejäl entrématta som drar åt sig smuts under skorna
  • Skapa en hall där alla kan hänga av sig sina kappor och jackor