Fönsterputs Sollentuna

Fönsterputs Sollentuna – Hög kvalité och pålitliga arbeten!

Fönsterputs Sollentuna - Så får du bästa resultat av din fönsterputsning

Rena och fräscha fönster är en fröjd för ögat men också ett sätt att se till att ditt hem är hälsosamt att befinna sig i. Det är nämligen ett faktum att mycket smuts samlas i, på och vid fönster och därigenom bidrar till att försämra luftkvaliteten hemma. Som tur är går det att lösa problemet genom att satsa på fönsterputsning.

Fönsterputs Sollentuna - De bästa verktygen för dig som vill putsa fönster Sollentuna - Enkelt, tidseffektivt och prisvärt!

Fönsterputs Sollentuna på egen hand eller anlita proffs?

Den stora frågan är – ska du putsa dina fönster på egen hand eller är det bättre att anlita ett proffs? Självklart är detta smart att fundera på innan du bestämmer dig för hur du ska göra. Genom att informera dig själv och ställa ett par viktiga frågor kan du få fram svaret du behöver.

 • Det kostar dig mindre pengar än om du anlitar ett proffs. Allt du behöver är fönsterputsmedel och en skrapa för att putsa fönstren samt en trasa av något slag.
 • Du får motion på köpet. Att putsa fönster är en sysselsättning som kräver tålamod likaväl som muskler.
 • Känslan av att ha genomfört ett projekt. De allra flesta vet hur tillfredsställande det kan vara att se resultatet av det hårda arbete man lagt ned. Även fönsterputsning kan ge detta.
 • Du får otroliga resultat eftersom proffsen naturligtvis vet hur de ska skapa riktigt rena fönster. Söker du proffsiga resultat är detta det bästa alternativet för dig.
 • Du sparar tid. Genom att låta någon annan sköta putsandet åt dig har du tid över till att göra andra saker istället.
 • Du riskerar inte skador om du är äldre. Att klättra upp på höga pallar för att putsa fönster är inte alltid det bästa valet om du är över 75 år gammal.

De bästa verktygen för dig som vill anlita Fönsterputs Sollentuna

Så vad behöver du för att putsa dina fönster skinande rena? Vare sig du är proffs eller hemmafixare så finns det ett par saker du behöver för att lyckas väl. Först och främst behöver du riktigt effektiv fönsterputs och vissa använder här vanligt diskmedel. Detta lägger grunden till ett snyggt arbete och framförallt till att rengöra fönstren på riktigt. Gör gärna lite efterforskningar kring bra tips på medel för att hitta rätt för just dig och dina fönster. Är du proffs måste medlen naturligtvis vara godkända enligt branschen direktiv.

Nästa viktiga sak för att få rena fönster genom fönsterputsning är att hitta rätt typ av skrapa. Se först och främst till att den har som syfte att faktiskt rengöra fönster. Att använda en annan slags skrapa är sällan en god ide’ om du vill få resultaten du behöver. Det kan skada fönstren på riktigt att bara ta den första bästa skrapa du hittar där hemma.

Sist men inte minst behöver du en bra trasa att torka med. Även här måste du se till att du använder en trasa som inte skadar eller repar fönstret. Förslagsvis en mjukare trasa eller svamp. Du kan gärna förbereda två trasor så att du har en som är blöt och en som är torr medan du putsar fönstren.

Till detta behöver du dessutom också en hink med varmt vatten. Kom ihåg att byta vattnet med jämna mellanrum till nytt och fräscht vatten så att du inte putsar dina fönster med smutsigt vatten.

Steg för steg för vår Fönsterputs Sollentuna

Här finner du en enkel steg för steg-guide som gör att du kan lära dig putsa fönster effektivt och snyggt.

 1. Har fönstret några stora fläckar? Gnugga då bort dessa först. Blöt fönstret innan du börjar.
 2. Doppa trasan eller svampen du använder i det varma vattnet och gnugga ut det över rutan försiktigt. Se till att fönsterputsen eller diskmedlet hamnar överallt. Ta rejält med vatten för att få bästa effekt.
 3. Börja från höger och dra med skrapan från toppen till längst ned av fönstret. Håll ett lagom hårt tryck, för mycket kan skada fönstret och är du för slapp får du inte resultatet du vill ha. Kom ihåg att du inte får stanna på vägen eftersom det orsakar linjer över fönstret. Torka av skrapan mellan varje gång du drar den över fönstrets yta.
 4. Torka också av kanterna. Annars kommer du garanterat att se vattenränder som är enkla att undvika. Glöm inte listerna som annars kan vara svåra att komma åt. Byt gärna handduken eller trasan du använder med jämna mellanrum för att undvika smuts under processens gång.
 5. Öppna upp fönstret ordentligt och upprepa proceduren på varje sida av fönstren. Tänk på att många fönster är dubbelglasade eller till och med trippelglasade. En fullständig rengöring åtminstone en gång per år är att rekommendera men gärna ännu mer än så.

Tips för bästa val inför Fönsterputs Sollentuna

Här följer ett par allmänna tips för att du ska välja rätt sätt att putsa dina fönster där hemma eller på kontoret. Genom att ta del av dessa kommer du enklare att kunna ta ett bra beslut om vilken väg som är bäst att gå för just dig.

 • Se över din budget. Gäller det ditt företag kan det vara väl värt det att låta proffsen ta hand om fönsterputsningen. Du stimulerar då andra verksamheter och ekonomin i stort. Är det för dig privat så är det smart att se till att du inte spenderar för mycket pengar på något som fönsterputsning om du inte har finanserna till det just då. Att lägga lite tid på detta kommer att betala sig i slutändan.
 • Hur många fönster gäller det? Ett gigantiskt projekt tar längre tid än du tror när det kommer till fönsterputsning. Vill du ha jobbet ordentligt gjort måste du planera för att det kanske tar längre tid än du tror att genomföra det, vare sig du anlitar någon annan för jobbet eller inte.