Dags för storstädning av ditt hem? Glöm inte detta!

Dammråttor dyker upp och tar över de flesta hem då och då. Med regelbunden veckostädning är det dock enklare att hålla dem borta. Något som många missar är dock att det ibland även behövs utföras en rejäl storstädning. En sådan där städning då köksskåpen plockas ur och torkas av, där garderoben dammsugs och där förrådet får sig en rejäl rengöring. Ibland behöver man helt enkelt städa på sådana platser som besökare inte ser – men som du själv ser var och varannan dag.

Storstädning från golv till tak

Du kan välja att ta dig an en storstädning på två olika sätt. Antingen städar du lite varje dag eller så avsätter du en dag några gånger per år för att verkligen städa ur hemmet. Du kan städa en specifik plats under 30 minuter varje kväll eller spendera en heldag i hemmet med din storstädning.

Vid storstädningen av ditt hem är det bra att tänka på följande göromål som ofta glöms bort:

  • Dammsug bakom soffan och längst in i garderoben under alla lådor. Här samlas det ofta mycket damm.
  • Dra ut kylskåpet, frysen och spisen och rengör bakom dessa.
  • Plocka ut skafferiet och rengör inuti detta. Här samlas det ofta matrester som fallit ut ur paketen.
  • Avkalkning i badrummet
  • Damma bakom elementen

Det är i kök och badrum som du ska lägga mest tid på din storstädning. Det här nämligen här det märks som mest när det är skitigt och rent!

Låt oss hjälpa dig

Om du tycker att storstädning är tråkigt eller kanske rent av pest och pina, varför inte då anlita en städfirma för att få hjälp. Vi på I-Shine kan hjälpa dig mer storstädningen så att du får ett skinande rent hem. Vi putsar fönster, städar alla skrymslen och vrår, rengör alla köksmaskiner, spis och ugn och använder givetvis miljövänliga städprodukter. Du bestämmer själv hur ofta du vill att vi ska storstäda ditt hem.