Så städar vi under coronaviruset

Vi tar våra kunders och våra städares hälsa på största allvar. Därför har vi infört extra noggranna städrutiner och desinfekterar alla öppna ytor som lätt blir stora bakteriehärdar. Vi har vidtagit extra åtgärder för att alltid kunna komma hem till dig och leverera god service även under coronaviruset. Läs gärna mer här nedanför om hur vi städar under corona.

pandemic virus covid 19

Så här går våra städrutiner till

Coronas utbrott påverkar såväl våra kunder som våra städare. För att vi ska kunna säkerställa en trygg och säker miljö för alla så har vi vidtagit extra åtgärder. Med vår professionella erfarenhet och stora kunskap samt rätt sorts rengöringsmedel kan vi hålla ditt hem och din arbetsplats ren även under en pandemi.

För att hålla ditt hem eller kontor så rent och tryggt som möjligt så inkluderar våra nya rutiner bland annat följande:

 • Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer angående tillvägagångssätt och rengöringsmedel.
 • Vi använder alltid egna rengöringsmedel som har ett pH-värde mellan 8–10.
 • Vi städar extra noggrant på alla de ytor som frekvent utsätts för bakterier. Hit inkluderas bland annat handtag, vattenkranar, strömbrytare, armstöd, bordsytor och toaletter. På så sätt minskas risken för att bakterier dras runt i huset.
 • Vi desinficerar kostnadsfritt alla bakterieutsatta ytor som ett avslutande steg i vår städning. Till detta använder vi marknadens bästa desinfektionsmedel.
 • Vår personal använder munskydd och handskar när de städar.

Givetvis städar vi ditt hem eller kontor lika noggrant som tidigare och vi följer alltid städrutinen ”från rent till smutsigt”. Det innebär att vi alltid börjar med att städa de renaste ytorna för att sedan städa de smutsigaste.

Nya rutiner för vår personal

Vår personal är vår viktigaste tillgång. Med deras erfarenhet och noggrannhet vågar vi lova dig att du kan känna dig trygg i ditt hem även under corona. Vi har för extra säkerhets skull infört fler rutiner även för våra städare:

 • De använder alltid munskydd och handskar under städningen.
 • De kommer inte till jobbet om de har symptom på corona eller om de är sjuka. Istället rekommenderas de att uppsöka sjukvård.
 • De är extra noga med sin handhygien och tar extra noga hand om sin generella hygien både på och utanför jobbet.
 • De håller en tät kontakt med oss om de skulle få symptom.

Nu under Covid-19 är det viktigt att hålla ihop och hjälpa varandra! Om någon av våra städare har symtom eller är sjuk så kommer vi att behöva skicka en ersättare till ditt hem eller kontor. På så sätt kan vi fortsätta erbjuda dig noggrann städning samtidigt som vi begränsar smittspridningen. Vi ber dig ha förståelse för detta och att vara beredd på att saker kan ändras med kort varsel.

Skydda välden från covid 19

Våra rekommendationer för dig

För att hålla ditt hem eller kontor så rent som möjligt under corona så har vi några rekommendationer till dig. Allt för att minska stora bakteriehärdar och risken att smittan sprids.

 • Tvätta alla sängkläder och textilier i 60–90 grader. Om de inte tål en så pass hög temperatur bör du använda desinficerande tvättmedel.
 • Rengör regelbundet datorns tangentbord och mus, mobilen och surfplattan då dessa är stora bakteriehärdar.
 • Tvätta omedelbart alla rengöringstrasor i 90 grader efter att du har städat. Tvätta de med tvättmedel och desinficeringsmedel.
 • Efter städning bör du tvätta händerna och underarmarna i minst 30 sekunder.
 • Tvätta alltid händerna noggrant så snart du kommer hem och använd regelbundet handsprit när du rör dig i offentliga miljöer.
 • Byt kläder när du kommit hem och tvätta de du har haft på dig i offentliga miljöer eller på arbetsplatsen. På så sätt minskar du risken för att få med dig smittan runt i hemmet.

Generellt är det viktigt att rengöra gemensamma ytor oftare än vanligt. Du kan antingen göra detta på egen hand eller vända dig till vår kundtjänst för att boka in extra städtillfällen eller förlänga de redan bokade. Då kan vi grundligt rengöra ditt hem eller kontor. Vi finns även tillgängliga om du vill boka tilläggstjänster såsom rengöring av ugn eller kylskåp för att verkligen få ett rent och fint hem.

Är du sjuk eller har träffat någon med symtom?

Om du är krasslig eller sjuk så ber vi dag att avboka vårt städbesök. Det gäller även om någon i familjen är sjuk eller har symtom på influensa eller corona. Vi ber dig även att avboka vårt städbesök om du nyligen har träffat någon som har symptom på corona eller som har drabbats av sjukdomen.

På så sätt kan vi säkerställa en trygg och säker städning hos alla våra kunder. Så snart du och din familj är frisk igen kan du boka ett nytt städtillfälle.

Corona sickness

För alla i riskgrupper

Många av våra kunder ingår i de riskgrupper som kan bli extra svårt sjuka om de drabbas av corona. Vi förstår att oron är stor bland alla dem som ingår i riskgrupperna. Vi ber därför att dessa personer är extra noggranna med sin hygien under corona, precis som vår personal är när de städar hos folk i riskgrupper. Vi ber att sjuka kunder avbokar sina städtillfällen och personal med symtom stannar hemma. På så sätt gör vi vårt bästa för att förhindra smittspridningen.

För människor i riskgrupper rekommenderar vi att extra städtillfällen bokas så att vi grundligt kan rengöra och desinficera alla ytor i hemmen.

Har du frågor om vår städning under corona?

Om du är har fler frågor om hur våra städrutiner ser ut så får du gärna kontakta vår kundtjänst. Du kan också kontakta oss om du vill avboka eller omboka ett städtillfälle nu under Covid-19. Vi finns här för att hjälpa dig att med din städning samtidigt som vi följer Folkhälsomyndighetens alla råd.

För människor i riskgrupper rekommenderar vi att extra städtillfällen bokas så att vi grundligt kan rengöra och desinficera alla ytor i hemmen.